ISPLANIRAJTE ODMOR

Podstranskim gostima koji su odlučili u potpunosti doživjeti Podstranu i njezino okružje na raspolaganju je nekoliko mjesnih agencija koje u svojoj ponudi imaju aktivnosti rekreativnog, sportskog i avanturističkog tipa te izletničke aranžmane koji u kombinaciji s tim aktivnostima ili bez njih nude obilaske podstranskih lokaliteta kao i posjete susjednim mjestima i atraktivnim okolnim destinacijama: Iris Adventures, Dalmatia Biking.

NAŠE PREPORUKE 

POSJET PODSTRANI 

Onima koji u Podstrani samo zastaju u prolazu ili su u Podstranu svratili kao izletnici iz neke od susjednih destinacija svakako bismo preporučili da nakon obveznog obilaska Sv. Martina i Gornje Podstrane, te po mogućnosti i uspona do Sv. Jure na Vršini, ručaju u nekom od podstranskih ugostiteljskih objekata i nikako ne napuste Podstranu ne pojevši makar krišku poljičkoga soparnika (ili podstranskoga ujenka)!

KRATKI BORAVAK (1-2 DANA) U PODSTRANI

Gostima koji su se, pak, odlučili zaustaviti u Podstrani i odsjesti, ali samo dan ili dva, također bismo kao obvezan preporučili poludnevni obilazak naselja Sv. Martin i G. Podstrana, s usponom do Sv. Jure na Vršini, te uz to i nešto iz ponude podstranskih agencija (Iris Adventures ili Dalmatia Biking) izabrano ovisno o raspoloživom vremenu. Mogućnosti su razne: see kayaking, šetnja ili vožnja biciklom duž rijeke Žrnovnice kao lakša varijanta, a uspon na vrh Perunsko, ako ne i sportsko penjanje, za one u boljoj formi!

VIŠEDNEVNI BORAVAK U PODSTRANI

Gostima koji su odlučili u Podstrani provesti barem tri-četiri dana te onima koji kane ostati još dulje – čitav tjedan ili više, savjetujemo da bez obzira na to kojoj kategoriji gostiju pripadali nikako ne propuste iskoristiti usluge naših mjesnih agencija budući da se u njihovoj ponudi nalaze zaista aranžmani za sve ukuse.

Naravno da naši gosti mogu Podstranu istraživati i iz nje odlaziti na izlet i samostalno, po planu koji su sami zacrtali i tempom koji su sami odredili, no prednosti organiziranih obilazaka su mnoge: domaćinovo iskustvo, stručnost vodiča, izravni prijevoz, osigurana odgovarajuća oprema te bezbrižnost i redovita ušteda vremena.

Trodnevni ili četverodnevni boravak u Podstrani svakako bi trebao uključivati posjete Žrnovnici, Omišu i Splitu.
Posjet Žrnovnici najbolje je izvesti u rekreativnoj šetnji ili vožnjom bicikla šetnicom koja prateći rijeku vodi do središta mjesta, a posjet Splitu autobusom.

Obilazak Omiša također je moguć u vlastitom aranžmanu, osobito ako je vaš interes uživanje u čarima i ljepoti stare gradske jezgre. Ali ukoliko vaš izlet u Omiš predviđa i (trosatnu) zip-line avanturu, tada je agencija mnogo bolji izbor jer vas dovodi izravno na zip-line poligon u kanjonu. Rafting ili kanyoning na Cetini, bez kojih je omiška pustolovina nepotpuna, također su u ponudi podstranskih agencija.

U četverodnevni boravak u Podstrani lako je moguće uvrstiti još i izlet brodom duž obale i na neki od obližnjih otoka, pa čak i na više njih. Takve izlete brodicama i gliserima nude podstranske agencije Queen company d.o.o., Klobuk d.o.o.

Tjedan i više dana boravka u Podstrani mogu se osmisliti na stotine načina. Naša je preporuka jednostavna: neka svaki dan vašega odmora bude drukčiji.

Neka se na podstranskim tanjurima na vašoj trpezi svakako nađu i zalogaji sa susjednih stolova: posjetite i malo udaljenije bisere Dalmacije.

Kombinirajte obalne destinacije s otočnima. Izletnički paketi uključuju i posjet veličanstvenim slapovima Krke u NP Krki, kao i plovidbu do otoka koji se s prozora vašeg apartmana ili sobe vide kao obrisi na rubu horizonta.

Adrenalinskim tipovima gostiju na raspolaganju su izazovni sadržaji ponude agencija Iris Adventures i Dalmatia Biking koje svoje aranžmane također realiziraju i u Podstrani i izvan nje.

29. prosinca 2016. | Kategorije: