Dobro došli u Podstranu, romantičnu mediteransku oazu,udaljenu samo osam kilometara od grada Splita. Ovaj dio Hrvatske geografski pripada Srednjoj Dalmaciji, jednoj od najpopularnijih destinacija u Hrvatskoj pa i šire. Oduševljava svojim mnogobrojnim ljepotama, turističkom ponudom, ležernim stilom življenja i osunčanim podnebljem.

Nakon što ste se odlučili za Podstranu, donosimo vam nekoliko korisnih informacija koje će vam pomoći za vrijeme boravka u našem lijepom „malom mistu“.

Aerodrom

Zračna luka Split od Podstrane je udaljena 27 kilometara i jedna je od najprometnijih luka u Hrvatskoj, na koju pristižu ljudi iz cijeloga svijeta. Naša zračna luka nije velika kao neki europski aerodromi pa se ne morate bojati hoćete li se izgubiti među gate-ovima ili propustiti let. Sve je vrlo jednostavno, a u sklopu aerodroma imate brojne trgovine, caffe-barove, zalogajnice, rent a car punktove i ostale mogućnosti transfera.

Prijevoz od aerodroma do Podstrane

Imate nekoliko opcija prijevoza: automobilom, taksijem ili shuttle-autobusom (polazak svakih 30-60 minuta). U sklopu aerodroma, nalaze se rent a car punktovi gdje možete unajmiti vozilo, a na izlazu ćete uočiti taksi i shuttle-autobus stajališta. Shuttle-autobus odvest će vas do autobusnog kolodvora u Splitu, nakon čega se morate uputiti na autobus broj 60 koji direktno vozi do Podstrane. Cijena iznosi otprilike 50 kuna (shuttle autobus), dok će vas vožnja taksijem (aerodrom-Podstrana) koštati otprilike 60-70 Eura.

Najbolja opcija je da kontaktirate vašeg domaćina i pitate sve detalje vezane uz transfer, jer dosta njih u sklopu ponude objekta nude prijevoz, što je možda i najpovoljnija opcija od svih.

Kako doći od Podstrane do Splita?

Ako ne idete osobnim automobilom, osim taksija, najbolja opcija vam je prigradska autobusna linija broj 60 ili privatni autobus „Dalmatinac“. Linija broj 60 vozi svakih pola sata, dok „Dalmatinac“ vozi svakih 20 minuta. Raspored vožnji pogledajte ovdje.

Kako doći do obližnjih gradova?

Ako želite posjetiti obližnje gradove poput Šibenika, Zadra, Makarske i ostalih, najbolje vam se uputiti do autobusnog kolodvora u Splitu gdje imate svakodnevne i učestale linije za neki od gradova. Osim autobusom, možete se slobodno zaputiti i osobnim automobilom, a zahvaljujući odličnoj autocesti, do željenog ćete odredišta stići sigurno i brzo.

Taxi

Što se tiče taxi prijevoza, dostupni su oni privatni te Uber, Bolt i ostale taksi aplikacije. Osim aplikacija, slobodno pitajte domaćina da vam preporuči najbolju, najbržu i povoljniju opciju.

Trgovine

U Podstrani imate nekoliko supermarketa i manjih trgovina u kojima možete kupiti sve potrebne stvari: hranu, piće, higijenske i ostale potrepštine. Uočit ćete Tommy, Konzum, Ribolu i Studenac, lance trgovina s odličnim lokalnim, svježim proizvodima. Na šetnici u Strožancu nalaze se štandovi sa svježim voćem, povrćem, ribom i ostalim namirnicama i suvenirima.

Ljetno radno vrijeme trgovina je uglavnom svakim radnim danom od 8 do 21/22 sata. Većina ih je otvorena i nedjeljom, ali po skraćenom radnom vremenu.

Mjenjačnica

Ako vam zatreba mjenjačnica, najbliža se nalazi u Strožancu, u blizini trgovine Tommy. Ispred nekih od trgovina nalaze se bankomati na kojima možete podići novac.

Hitne službe

Policija (telefon za hitne intervencije): 192

Zavod za hitnu medicinsku pomoć KBC Split: 021 389 522 (Spinčićeva 1, Split)

Konzulati i ambasade

U slučaju da trebate posjetiti konzulat ili ambasadu vaše države, u Splitu se nalaze neke od njih.

Popis i adrese možete naći ovdje.

Na raspolaganju smo vam za sve dodatne informacije,

Vaša,
#visitPodstrana!