Top jednodnevni izleti iz Podstrane

U zagrljaju Peruna i Jadranskog mora, okružena bajkovitim plažama, šetnicama i prirodom, smjestila se Podstrana. Nije ni čudo što je ova odrednica nadomak Splitu tako popularna, jer pruža sve ono što vam je potrebno za istinski odmor. Idealna je i za one koji relaksaciju žele upotpuniti i aktivnim odmorom koji uključuje izlete i upoznavanje obližnjih mjesta, gradova i otoka.

Podstrani leđa čuvaju i gradovi Split, Omiš, obližnji Trogir, a pogledom je štite i otoci Brač, Šolta, Hvar, Vis… Baš zbog svoje lokacije, ona je odlična destinacija jer su brojna zanimljiva odredišta udaljena svega nekoliko kilometara od centra Podstrane. Zahvaljujući pogodnoj lokaciji i odličnoj povezanosti, možete se otisnuti kad god i kamo god poželite, i to sve u jednom danu.

Osim automobilom, od Podstrane do centra grada Splita možete doći gradskim autobusom broj 60, gdje se nalaze trajektna luka i autobusni kolodvor. Osim toga, većina izletničkih tura u sklopu aranžmana nudi i transfer tako da se ne morate brinuti oko prijevoza.

Kako bismo vam uklonili dileme što posjetiti, donosimo vam izabrane ideje za jednodnevne izlete iz Podstrane.

Horseback riding Podstrana

Brojni turisti, ali i domaći obožavaju ovu jahačku turu u Gornjoj Podstrani. Ovaj ranč smješten je u bajkovitoj Gornjoj Podstrani, udaljenoj 12 kilometara od Splita te svega 10-ak minuta vožnje od samog centra Podstrane.

Uživat ćete u jahanju konja, prizorima koji vas okružuju te ćete, osim mira, upijati i zanimljive povijesne detalje i tako bolje upoznati ovo dražesno mjesto. Sve detalje o ovoj turi pogledajte ovdje.

Jednodnevni izleti na otoke

Za vrijeme boravka u Podstrani, u sklopu jednodnevnih izletičkih tura, svakako se otisnite na neki od otoka. Ako se pitate kojoj agenciji se obratiti, najbolje vam je da nas kontaktirate ili da pitate vašeg domaćina sve vezano uz organizaciju izleta. Možete ići i u vlastitom aranžmanu, katamaranom ili trajektom iz trajektne luke Split, a raspored vožnji pogledajte ovdje. Za koji god otok da se odlučite, nećete pogriješiti jer svaki ima svoju priču. Prekrasne plaže, priroda i opuštena atmosfera oplemenit će sva vaša osjetila. Većina agencija nudi i island hopping izletničke ture tako da ćete u jednom danu vidjeti više otoka i uvala. Ovo su neke od popularnih  tura:

  • otok Vis
  • Modra špilja
  • Otok Hvar i Paklinski otoci
  • Krknjaši
  • otok Brač
  • Zlatni Rat (Bol, Brač)

Skywalk Biokovo

Obavezno posjetite vidikovac Skywalk Biokovo, na visini od 1228 metara iznad mora. Upijajte predivnu panoramu i snimite vrhunske fotografije s ovog staklenog platoa dimenzija cca 23 x 3 metra. S njega se pruža pogled na more i otoke, a za vjetrovitih sunčanih dana može se vidjeti i Italija.

Do vidikovca se dolazi biokovskom cestom koja vodi od ulazne recepcije Parka prirode Biokovo, otprilike 6 km istočno od Makarske, do najvišeg biokovskog vrha Sv. Jure.

Rafting na Cetini

Kad već svi pričaju u tom popularnom raftingu na Cetini, odvažite se i iskusite i vi ono o čemu svi govore! Inače, rijeka Cetina duga je 105 kilometra, a u gradu Omišu rijeka se ulijeva u more. Provedite nezaboravno popodne na rijeci Cetini i oplemenite se zvukovima, mirisima prirode i razbudite uz dozu adrenalina. Upoznate kanjon Cetine te mjestašca i sela poput Slimena i Penšića.

Via ferrata – ekstremna planinarska tura

Ljubitelji planinarenja, ali i onog malo ekstremnijeg planinarenja definitivno se moraju uputiti na Via ferratu – ekstremnu planinarsku rutu opremljenu sigurnosnim čeličnim užetom, vijcima i željeznim stubama. Osim doze adrenalina, uživat ćete i u neograničenoj dozi prirodnih ljepota koje vas okružuju: panoramskom pogledu na Jadran, otoke, gradove i ulice Omiša i Podstrane. Više o organizaciji ovog izleta pogledajte ovdje.

Obilazak obližnjih gradova

Osobnim vozilom ili autobusnim prigradskim linijama odvezite se do nekih od obližnjih gradova – Stobreča, Splita, Omiša ili Trogira. U blizini vašeg smještaja nalazi se autobusna postaja na kojoj svakih pola sata staje autobus broj 60 koji vozi do Stobreča i Splita. Tu su i Makarska, Šibenik, Zadar i ostali gradovi do kojih možete doći automobilom ili putničkim autobusom koji s autobusnog kolodvora Split vozi direktno do odredišta.

  • Podstrana – Stobreč (linija  60)
  • Podstrana – Split (linija 60)
  • Podstrana – Omiš (linija 60)
  • Podstrana – Trogir (linija 37)

Ako vam treba bilo koja dodatna ideja ili informacija, slobodno nas kontaktirajte.

Sretan put!

Vaša
#visitPodstrana!

19. svibnja 2023. | Kategorije: Novosti