Top 5 adrenalinskih aktivnosti u organizaciji Iris Adventures agencije

Red kupanja i sunčanja, red razgledavanja turističkih atrakcija, opuštanja uz delicije, red odmora, a sutra sličan tempo na repeat-je li otprilike ovako izgleda i vaš ritam dok ste na putovanju? 

Kako vi zamišljate vlastitu verziju godišnjeg odmora?

Ako pitate nas, Podstrana je idealno mjesto za ispoštovati spomenuti redoslijed, kojemu svakako dodajte i aktivni odmor te se počastite nekom od avanturističkih dnevnih izleta. Zaljubljenici u ekstremne sportove, ekstremno će se zaljubiti u naše pitoreskno mjesto i obližnja izletišta na kojima vas čeka nezaboravna avantura.

Kad su u pitanju avanturistički dnevni izleti, sa zadovoljstvom ćemo vas uputiti na lokalnu agenciju Iris Adventures čije izletničke aranžmane obožavaju turisti, domaći gosti i mještani.

Izvrstan i profesionalan tim, na čelu s vlasnicom agencije Iris Prebeg, uvest će vas u ovaj predivni svijet avanturističkih i ekstremnih sportova i upoznati s ljepotama Podstrane, Splita, Omiša, rijeke Cetine i Žrnovnice, Cetinskog kraja i otkriti novu dimenziju ovog prekrasnog dijela Lijepe naše.

Uživajte u brojnim izletničkim turama poput raftinga, vožnje kajakom i kanuom, slobodnog penjanja na stijenama i u moru, Via ferrate – ekstremne planinarske rute i oplemenite svoj godišnji odmor dozom adrenalina.

Zašto ne smijete propustiti neki od avanturističkih izleta?

„Možeš ako misliš da možeš“ glavno je geslo Iris Adventures tima, a isprobavši neke od njihovih tura i sami smo se uvjerili da se s njima SVE može. I oni manje hrabri, s ovim profesionalnim, zabavnim i ljubaznim osobljem  jedva će čekati isprobati sve što priroda nudi.

Pa tko bi mogao odoljeti svim prekrasnim prizorima i dozi adrenalina poput kupanja u osvježavajućoj rijeci Cetini, skakanju sa stijena u kristalno čisto more, slobodnom penjanju s pogledom na otoke i gradsku vrevu, vožnji kajakom kroz Podstranu i rijeku Žrnovnicu?

Vjerujte nam na riječ i isprobajte neku od tura koje ćete se rado prisjećati i svima prepričavati.

I sami smo se uvjerili u njihovu parolu i ekstremno brzo zaljubili u avanturističke sportove.

Vožnja kajaka u Podstrani

Doživite Podstranu na poseban način-iz mora! Da, iz mora i rezervirajte ovu zabavnu i opuštajuću vožnju kajakom.

Doživite ljepotu kristalno čistog Jadranskog mora, veslajte uz obalu mirne rijeke Žrnovnice, uživajući u nevjerojatnim krajolicima zelenih polja. Svratite i do Stobreča, jednog od najstarijih gradića dalmatinske obale.

Vožnja kajakom je sjajna opuštajuća aktivnost koja vam omogućuje da dođete do skrivenih plaža na kojima možete uživati u ronjenju, plivanju, veslanju i zaustavljanju kako biste se odmorili na plaži daleko od vreve.

Udaljenost: 8 km

Dio rijeke: 2 km

Morski dio: 6 km

Temperatura mora: 21-28 C (70-83 F)

Vrijeme aktivnosti: 3h

Razina kondicije: Na skali od 1-5, je 3

Dobna granica: 6 godina

Iskustvo: Nije potrebno

Znanje plivanja: Nije potrebno, prsluci za spašavanje su osigurani

Skakanje s litice: Svi skokovi s litice nisu obavezni i mogu se izbjeći

Via Ferrata-ekstremna planinarska tura

Rezervirajte Via Ferrata izletničku turu i promatrajte more, otoke i gradsku vrevu „od gore“! Ljubitelji planinarenja, ali i onog malo ekstremnijeg planinarenja definitivno se moraju uputiti na Via Ferratu –ekstremnu planinarsku rutu opremljenu sigurnosnim čeličnim užetom, vijcima i željeznim stubama. Osim doze adrenalina, uživat ćete i u neograničenoj dozi prirodnih ljepota koje vas okružuju-panoramski ogleda na Jadran, otoke, gradove i ulice Omiša, Podstranu.

Možete birati između Via Ferrata Split i Via Ferrata Omiš, a profesionalno će vas osoblje do detalja upoznati s rutom, dati vam potrebnu opremu i odvesti na izlet iz snova.

Više o zanimljivoj izradi ove prekrasne ture i suradnje TZ Podstrane i Općine Podstrane i Iris Adventures pročitajte ovdje.

Rafting na Cetini

Kad već svi pričaju u tom popularnom raftingu na Cetini, odvažite se i iskusite i vi ono o čemu svi govore! Inače, rijeka Cetina duga je 104 kilometra, a u gradu Omišu rijeka se ulijeva u more, a predivne prizore šteta bi bilo propustiti.

S ekipom Iris Adventures agencije provedite nezaboravno popodne na rijeci Cetini i oplemenite se zvukovima, mirisima prirode i razbudite uz dozu adrenalina. Upoznate kanjojn Cetine, te mjestašca i sela poput Slimena i Penšića.

Udaljenost: 11 km

Temperatura rijeke: 15-21 C (64-70 F)

Vrijeme aktivnosti: 3-3,5h

Ukupno vrijeme obilaska: 5-6h

Razina kondicije: Na skali od 1-5, je 2

Dobna granica: 6 godina

Iskustvo: Nije potrebno

Skakanje s litica i Deep water solo

Vratite se ponovno u djetinjstvo i uživajte u radostima skakanja s litica u more te slobodnom penjanju na morske litice, i to bez opreme. U prijevodu, svaki pogrešan korak i potez, koštat’ će vas osvježenja u more! Fantastično zvuči, zar ne?

Ekipa Iris Adventures-a vodi vas u Split, u uvalu Kašjuni gdje ćete uživati u skakanju sa stijena i deep water solo disciplini. Uspon se vrši na okomitim i visećim liticama i stijenama iznad morske površine, zbog čega svaki penjač započinje i završava svoju seansu – u moru. Možete birati između lakih i malo težih uspona te skakati s koje god litice želite, u rasponu od 2 do 10 metara visine.

Više o ovoj turi pogledajte ovdje.

 

Kanjoning na Cetini

Ako ste zaljubljenik u avanturu na otvorenom, Cetina skriva pregršt toga. Osim raftinga, iznimno popularna tura je i kanjoning, a u ponudi Iris Adventures agencije možete birati između basic ture i ekstremne ture.

Izvor rijeke Cetine nalazi se u dalmatinskom selu u blizini sela Vrlika, a najbolji dio avanture je na srednjem dijelu rijeke, u blizini sela Zadvarje.

Kanjoning je kombinacija šetnje, planinarenja, klizanja niz brzace, kupanja u kristalno čistim prirodnim bazenima, šetnje kroz tunele, te kupanja ispod najvišeg slapa na rijeci Cetini, skokova s litice (neobavezno) . Vodič će vam dati neoprenska odijela, prsluke za spašavanje i kacige i spremni ste krenuti u avanturu života!

Sve što vam treba za ovo putovanje je kupaći kostim, neka vrsta sportske obuće, avanturistički duh i ekspedicija može započeti!

Udaljenost: 2500 metara

Najdublji dio: 180 metara

Najviši vodopad: 55 metara

Temperatura rijeke: 18-21 C (64-70 F)

Vrijeme aktivnosti: 3-4h

Ukupno vrijeme obilaska: 6-7h

Razina kondicije: Na skali od 1-5, je 3

Dobna granica: 8 godina (basic tura), 14 godina (extreme tura)

Iskustvo: Nije potrebno

Skakanje s litice: Svi skokovi s litice nisu obavezni i mogu se izbjeći

Za sve detalje, posjetite web stranicu, a svakako ih zapratite i na Instagram i Facebook profilima i slobodno pitajte što god poželite.

Želimo vam ekstremno ugodan i zabavan boravak u Podstrani!

Vaša,
#visitPodstrana!

 

 

15. lipnja 2022. | Kategorije: Blog