Radujemo se i ponosni smo što je i Podstrana dobila prigodu predstaviti svoju gastronomiju kroz gastro vodič “Eat in Podstrana”, omogućivši tako svim svojim ugostiteljima da i riječima i slikama predstave svoju kuhinju i jela.

Bilo da ste odsjeli u Podstrani ili negdje u njezinu susjedstvu, dođite pod Perunove skute i u čaroliji bogate prirodne i kulturne podstranske baštine uživajte za stolom!
Kušajte zalogaje i ispijte gutljaje što su ih podstranski ugostitelji za Vas izabrali.

TANJUR S POGLEDOM

Trud koji turistički djelatnici ulažu u svoju djelatnost dok ih nitko ne promatra najvjerodostojniji je pokazatelj kvalitete njihova rada. Na osobit način to vrijedi za ugostitelje koji dobavljaju iz lokalnog uzgoja i proizvodnje, tim više ako je riječ o istim domaćinstvima, jer njihovim trudom izravno odišu svi plodovi i jela što se poslije nađu na gostovu stolu.

No, sve i da hoće, podstranski domaćini većinu svoga truda ionako ne mogu sakriti. Plodne Perunove padine, zelena podstranska obala i plavetnilo njezina mora, s kojih podstranski domaćini ubiru i izvlače svoja blaga, cijele su godine izloženi pogledima, a upravo je neskrivena ljepota podstranskih vizura onaj prvi i neodoljivi estetski jamac kvalitete lokalne gastronomije.

Iako se u višestoljetnoj baštini podstranske gostoljubivosti i kuhinje razabiru sadržaji antičke, istočnomediteranske te osobito mjesne poljičke tradicije, podstranska je gastro-ponuda ostala otvorena prema znanstveno opravdanim nutricionističkim preporukama, ali i prema, kadikad manje opravdanim, zahtjevima suvremenih gostiju, osobito onih mlađih. Sve to podstranski ugostitelji pomno i odmjereno ugrađuju u svoju kuhinju, jelovnike i ponudu.

Prvorazredna kakvoća izvornih lokalnih namirnica: povrća i voća, vinove loze, maslina i morskih plodova, te zajamčeno podrijetlo onih dobavljenih od drugamo, temelj su i siguran adut na kojemu je Podstrana izgradila svoj ukupni turistički, a to će reći i ugostiteljski imidž.
U njega se ugostitelji, svaki prema svojoj sklonosti i tipu objekta koji vodi, uklapaju svojom originalnošću, svojim specijalitetima i svojim “tajnim receptima”.

Podstranski restorani, konobe, picerije te slastičarnice, pekare, objekti brze prehrane i kafići mahom se nalaze uz glavnu podstransku prometnicu, na samoj plaži ili nadomak obali, a nekoliko ih je na izvrsnim lokacijama pod gorskim grebenom, u prelijepom selu Staroj Podstrani.

Privlačnost podstranskih krajobraza i bogatstvo kulturno-povijesnog naslijeđa, na kojima je izgrađena cjelokupna turistička ponuda Podstrane, ne uživaju se samo tijekom šetnje i tihog razgledavanja, prigodom nekog sportsko-rekreativnog aranžmana ili pak adrenalinske avanture. Ukupna podstranska kulturno-prirodna baština nezamjenjiv je dodatak svakomu jelu i piću posluženome u Podstrani.

Zato se bez ikakva pretjerivanja usuđujemo reći kako se podstranski lokali, ma kojoj vrsti prehrane njihovi gosti bili skloni, ne biraju samo radi pogleda u tanjur, već i zbog pogleda preko njega. U slast!

RESTAURANTS

1. KONOBA PIZZERIA PERUN……………………………………..8
2. Cocktail & Bistro Bar LIFE’S A BEACH……………………10
3. RESTAURANT L’AROMA H. SPLIT……………………………12
4. Restaurant&Catering ARKADA………………………………14
5. PIZZERIA FABIO………………………………………………….16
6. RESTAURANT HOTEL EDEN…………………………………..18
7. RESTAURANT LEONIS H. LE MERIDIEN LAV………………24
8. RESTAURANT 7 PALMI H. LE MERIDIEN LAV……………..26
9. RESTAURANT CONLEMANI H. LE MERIDIEN LAV………..27
10. RESTAURANT SPALATUM H. LE MERIDIEN LAV………..28
11. RESTAURANT PIVNICA H. LE MERIDIEN LAV……………29
12. RESTAURANT KUŽINA H. SAN ANTONIO…………………30
13. RESTAURANT AMIGOS……………………………………….32
14. RESTAURANT HOTEL SUNCE………………………………34
15. RESTAURANT JURE…………………………………………..36
16. PIZZERIA RESTAURANT MARIO……………………………38
17. KONOBA ARGOLA……………………………………………..40
18. KONOBA CAREVI DVORI……………………………………..42
19. RESTAURANT HOTEL NEVA…………………………………44

FAST FOOD
1. FAST FOOD CVRČAK……………………………………………48
2. FAST FOOD BILI PIVAC…………………………………………49