Tjedan u znaku pozornica

Dragi naši, pred nama je tjedan u znaku pozornica i to jednu za male, a drugu za velike. Pripremili smo za vas dva događaja – dječju predstavu u Svetom Martinu za sve mališane te jedan od najljepših događaja, koji ima tradiciju održavanja u sklopu Kulturnog ljeta u Podstrani – smotru klapa u Strožancu.

Pozivamo sve roditelje da dovedu svoju dječicu na novu predstavu Produkcije Z pod nazivom “Lijepo putovanje lijepom našom”. Tema je ekskurzija od Dubrovnika do Vukovara te se djeca u svakoj od naših regija upoznaju se s lokalnim običajima i karakteristikama kroz priču i songove karakterističnima za taj kraj. Trajanje programa je oko 40 minuta i svako dijete na predstavi dobije knjižicu (vodič) s opisom mjesta koje smo posjetili. Predstava se održava u utorak 07.08. u 21h u Svetom Martinu – Porat.

Ljubav prema klapama i klapskom pjevanju su već poznata stvar u Podstrani i zbog toga već godinama svako ljeto imamo priliku uživati u smotrama klapskog pjevanja. Tradicija klapskog pjevanja počela je u Podstrani prije šesnaest godina i prvotno su se koncerti održavali u ljetnikovcu obitelji Cindro, a potom u dvorištu crkve Gospe u Siti. Stoga dođite 11.08. na smotru u Strožanac ispred Gospe u Siti u 21h i povedite sa sobom prijatelje i goste kako bi uživali u ovom jedinstvenom dalmatinskom kulturnom umijeću.

Veselimo se tjednu pred nama i nadamo se da se vidimo 🙂

6. kolovoza 2018. | Kategorije: Novosti