Poziv na radionice: „Promocija i prodaja destinacije“

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Turistička zajednica grada Splita će u suradnji sa Udrugom hrvatskih putničkih agencija (UHPA) realizirati program edukacije za javni i privatni sektor na temu ˝Razvoj, marketing i provedba destinacijskih proizvoda posebnih oblika turizma ˝ uz izvođenje 2 radionice (tematske cjeline) u Splitu.

Prva radionica: „Promocija i prodaja destinacije“Cilj interaktivne radionice je prezentirati i pojasniti kako pozicionirati i maksimizirati prednosti i atraktivnost destinacije kako bi se zadovoljile sve sofisticiranije potrebe različitih tržišnih segmenata i tipova kupaca. Tijekom interaktivne radionice sudionicima će biti prezentirani primjeri dobre, ali i loše prakse te pojašnjen korak-po-korak pristup (metoda) marketingu i prodaji destinacije – kako razviti uspješnu marketinšku i prodajnu strategiju te kako stvoriti dodatnu vrijednost za klijente promovirajući i prodajući destinaciju kao cjelinu kroz suradnju i partnerstvo različitih dionika u destinaciji.

Radionica na ovu temu će se održati u utorak, 25.02.2020. godine u Splitu (link za prijavu).

Druga radionica: „Site inspections, FAM Trips i nastupi na sajmovima“ Cilj interaktivne radionice je sudionicima prezentirati aktualne trendove i izazove s kojima se susreću dionici turističke industrije, pojasniti pojam i značaj Site Inspections i potrebu njihovog preciznog planiranja i realizacije. Prezentirat će se i pojasniti pojam FAM Trips, što ih razlikuje od Site Inspections, koji je značaj FAM Trips za destinaciju i zašto je važna suradnja svih dionika u destinaciji u njihovom osmišljavanju i organizaciji. Nadalje, steći će se uvid u najčešće pogreške kao i dobre primjere iz prakse te usvojiti učinkovite metodologije kreiranja, preciznog planiranja i izvršenja programa Site Inspections i FAM Trips. Također će biti prezentirano stanje tržišta sajmova, novi trendovi i izazovi s kojima su suočeni dionici industrije bilo kao izlagači ili kao kupci. Pojasnit će se učinkovita praksa nastupa na sajmovima u svrhu jačanja komercijalnog potencijala  – kako odabrati sajmove koji najbolje odgovaraju poslovnom modelu te proračunu, što raditi prije, za vrijeme i nakon sajma, kako privući kupce na štand i voditi smislene razgovore s potencijalnim kupcima koji će za posljedicu imati novougovorene poslove.

Radionica na ovu temu će se održati u srijedu, 26.02.2020. godine u Splitu (link za prijavu).

Predavač je Patrick Delaney, stručnjak s više od trideset godina iskustva u turističkoj industriji, marketingu, prodaji i konzaltingu te osmišljavanju i realizaciji edukacijskih programa za potrebe turističkog sektora brojnih zemalja (npr. Republika Irska, Njemačka, Poljska, Kina, Tajland, Jordan i dr.). Delaney je dobitnik brojnih priznanja i nagrada vodećih sajmova kongresne industrije te jedini Irac koji je uvršten na listu Power 50 koju izdaje Conference & Incentive Travel (UK) – popis najinspirativnijih osoba  u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem navedenih online obrazaca.

Ljubazno Vas molimo da svoju prijavu za svaku od radionica izvršite najkasnije do 20.02.2020. do 12:00 sati.

Broj sudionika na radionicama je ograničen. U slučaju velikog broja prijavljenih, TZ Splitsko-dalmatinske županije zadržava pravo ograničenja sudionika.

Napomena: Službeni jezik radionice je engleski bez simultanog/konzekutivnog prevođenja.

18. veljače 2020. | Kategorije: Novosti