Osvrt na prvi dan Adventa u Podstrani

Nastupilo je vrijeme došašća. Pred nama su puna četiri tjedna do Božića.

Početak tog divnog razdoblja jučer smo na Petrićevu obilježili paljenjem prve adventske svijeće i zabavnim programom kojemu su se mnogi unaprijed veselili.

Veliki bijeli plamen, čijem je paljenju nazočilo mnoštvo Podstranjaca i gostiju, zasvijetlio je u 16h i rasplamsao se u znaku vjere i nade na radost svima okupljenima. Slavljeničko raspoloženje, koje je od toga časa zavladalo poneseno glazbenim zvucima grupe župe Gospe od Zdravlja Dodir milosrđa, potrajalo je dokasna u gotovo pravom zimskom ambijentu.

Uzbuđenja i zabave, dobrih zalogaja i dobre kapljice, nije nedostajalo. Najmlađi, a i oni malo stariji, uživali su u čarima luna-parka koji se, umjesto uobičajena klizališta, odmah pokazao punim pogotkom. A tek četiri pogotka domaće reprezentacije koja su oduševila nogometnu publika što je u navijačkom korneru pratila utakmicu Hrvatska – Kanada! Zadovoljstvo rezultatom ne trebamo ni spominjati.

U 19:30 Petrićevim su zatitrali zvuci domaće glazbe. Tri pop-dive Ella, Minea i I. Bee u višesatnom su nastupu održavale raspoloženje do kasnih večernjih sati.

Nedjelja za pamćenje. Prvi podstranski advent, prva adventska svijeća, prvi podstranski luna-park, prva pobjeda vatrenih na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu…

Nismo baš za sve mi zaslužni, ali se svemu radujemo. Na dobro nam došlo došašće!

U našoj galeriji, pogledajte sve slike: Galerija

28. studenoga 2022. | Kategorije: Novosti