Obavijest privatnim iznajmljivačima

Poštovani iznajmljivači,

podsjećamo Vas na obavezu plaćanja članarine turističkoj zajednici. Temeljem Zakona o članarinama u turističkim zajednicama (NN 152/08), (NN 88/10) sve osobe koje pružaju usluge smještaja u domaćinstvu obvezne su plaćati članarinu turističkoj zajednici. Turistička članarina plaća se prema razredu turističkog mjesta.
Za obračun članarine potrebno je zbrojiti ukupan promet po računima iz 2015. godine iz knjige Evidencije prometa (Crvena knjiga), te pomnožiti sa propisanom stopom 0,20 za turistički razred A.

Primjer obračuna:
UKUPNI PRIHODI: 10.000,00 kn
STOPA ZA OBRAČUN: 0,20%
IZNOS ZA UPLATU: 10.000,00 kn x 0,20% = 20,00 kn

Nakon izvršene uplate, po primjeru iz uplatnice, potrebno je ispuniti Obrazac TZ u dva primjerka te ga dostaviti u Ministarstvo financija – Poreznu Upravu Split do kraja veljače.
Obrazac TZ možete naći na linku ispod ovog teksta, kupiti u knjižarama, Narodnim novinama, skinuti sa internet stranice Porezne uprave ili zatražiti od djelatnika turističke zajednice. Ukoliko Vam je potrebna pomoć u ispunjavanju TZ Obrasca lijepo Vas molimo da se obratite uredu Turističke zajednice, potrebno je sa sobom ponijeti iznos koji ste obračunali po Evidenciji prometa.
Poslove evidencije, obračuna i naplate članarine od pravnih i fizičkih osoba obavlja Porezna Uprava.

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji.

Turistička zajednica općine Podstrana

OBRAZAC TZ

PRIMJER UPLATNICE

27. lipnja 2016. | Kategorije: Novosti