Obavijest o načinu plovidbe uz obalu

Obavještavaju se svi mještani, iznajmljivači i svi gosti na području Općine Podstrana, da je sukladno odrebama Pomorskog zakonika, te odredbi čl.64. Pravilnika o uvjetima i načinu održavanja reda u lukama i na ostalim djelovima unutrašnjih morskih voda i teritorijalnog mora Republike Hrvatske, te granicama plovidbe brodova, određeno:

Brodovi i brodice prilikom plovidbe unutrašnjim morskim vodama i teritorijalnim vodama Republike Hrvatske ne smiju se približavati obali. i to:

  • Brodovi koji obavljaju javni promet, na udaljenost manju od 300 m;
  • Brodovi za šport i zabavu, na udaljenost manju od 200 m;
  • Motorne brodice i jedrilice na udaljenost manju od 50 m.

Brodice na vesla smiju ploviti i na udaljenosti manjoj od 50 m od obale.     

U vodenom prostoru pored plaže brodice moraju ploviti na udaljenosti većoj od 50 m od ograde uređene plaže, odnosno 150 od obale prirodne plaže.

Brodice na mlazni pogon i brodice na zračnom jastuku mogu glisirati jedino na području na kojem je istima dozvoljeno glisirati a koja ne smiju biti bliže od 300 m od obale.

Gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 m od obale i to isključivo na području na kojem istima nije zabranjeno glisirati.

Apelira se na sve sudionke u pomorskom prometu na povećanu pažnju i poštivanje pozitivnih propisa, sve u zalog sigurnosti, odnosno zaštite ljudskih života i imovine.

 

Ukoliko primijetite neprimjereno ponašanje slobodno se obratite na kontakt telefone:

Općina Podstrana  095-3992-020

Turistička zajednica Općine Podstrana  095-5410-667

Lučka kapetanija ; Upravljanje i nadzor pomorskog prometa, traganja i spašavanja –

dežurna služba 021- 362- 436

6. kolovoza 2021. | Kategorije: Novosti