Miroslav Škoro i Prljavo Kazalište na “Oluji u Podstrani”

Veličanstveni koncert Miroslava Škore kojim je prošle godine u Podstrani, proslavljena obljetnica vojno redarstvene akcije “Oluja”, a koji je je okupio preko 20.000 ljudi, u ovogodišnjem izdanju, pojačan Prljavim Kazalištem, svakako će biti još spektakularniji.

Ovogodišnje, drugo po redu izdanje Proslave Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja u Podstrani, 5.kolovoza u večernjim satima na velikom platou i parkiralištu u Strožancu, organizira Turistička zajednica općine Podstrana i Udruga „Oluja“. Posebna zanimljivost je kako će se tijekom koncerta posjetiteljima podijeliti 3.000 glazbenih CD-ova Miroslava Škore.

“Ovo je 2. godina da na ovaj način obilježavamo sjećanje na „Oluju“, i raduje nas što ovaj događaj polako postaje tradicija” naglašava načelnik Općine Podstrana Mladen Bartulović.
Ovaj događaj je poseban po tome što objedinjuje dva koncerta u istoj večeri, jer će prije Škore koncert imati i legendarno Prljavo kazalište, a program počinje već oko 20 sati.

Podstrana sama ima manje od 10.000 žitelja i nije veliko mjesto, ali uz ovakav koncertni događaj, očekuje se i trostruko veći broj posjetitelja koji će emocijama upotpuniti ovu večer.

Koridor koji je rezerviran za posjetitelje proteže se od Strožanačke lučice do mjesta gdje se rijeka Žrnovnica ulijeva u more. U cijeloj njegovoj dužini koja je veća i od Splitske Rive, uz glazbu će biti ponuđen i cijeli niz ugostiteljskih sadržaja, od soparnika, preko preko pečenih srdela, pa do mesnih specijaliteta svih vrsta. Za sam vrhunac koncerta priprema se i veliki vatromet, u kojem će posebno moći uživati oni koji dođu s barkama i usidre se u Stobrečkoj uvali kako bi uživati u koncertu. Podstrana je turističko mjesto, pa cijelo ljeto domaći ljudi vrijedno rade, stoga svi isčekuju ovu važnu obljetnicu kako bi uz malo zabave napravili predah od svakodnevnih obveza i na jedinstven način proslavili obljetnicu Oluje.

27. lipnja 2016. | Kategorije: Novosti