Kao Turistička zajednica željeli bismo Vam predstaviti projekt i suradnju Turističke zajednice općine Podstrana i konjičke udruge Equino kao selektvni oblik turizam – Jahanje.

Konjička udruga Dalmacija Equino je  otvorila svoje prostore uz rijeku Žrnovnicu i  prostor  na platou bivšeg kamenoloma Lavčević u Žrnovnici. U rano proljeće ova udruga je otvorila svoj prvi prostor i tu uz obale rijeke Žrnovnice, oko kilometar od ušća. Na novoj lokaciji u većem koralu udruga će raditi treninge u western, dresurnom i naprednim tehnikama jahanja. Uz to, za sezonu 2018. se pripremaju i povijesno-kulturne priredbe na temu Poljičke republike i ostalih znamenitosti ovog kraja.

Denis Zeljko, predsjednik udruge, uvjeren je da će ova lokacija ponuditi mnogo toga što je nedostajalo istoku Splita.

– Splitu i njegovoj okolici ne nedostaje turista, ali sadržaja nam često nedostaje. Uz standardan rad s konjima, ovo mjesto će oplemeniti raznim kulturnim i glazbenim događajima, a u planu su i različite umjetničke radionice. Ovaj plato bivšeg kamenoloma idealan je za brojna događanja koja očekujemo već u predsezoni. Selektivni oblik turizma nam je prijeko potreban i zato smatramo  da će navedena ponuda biti mamac svim posjetiteljima, a vjerujem da će mnogi poželjeti koji sat pobjeći od asfalta i ljetnih gužvi na naše jahačke staze  prema Gornjoj Podstrani i starom selu Krilo Jesenice.

Turistička zajednica Općine Podstrana prepoznala je potencijal navedene turističke ponude iz više razloga i nastoji ga poduprijeti u svim segmentima.

Jedan od glavnih  razloga su marketinškh ciljeva turizma općine Podstrana je stvaranje dodatne ponude i raniji početak dolazaka i produljenje sezone.

Nekoliko načina dolje navodim  koje moramo uspostaviti su:

  • promjena strukture smještaja
  • razvoj novih proizvoda
  • jačanje postojećih

Limitirajući čimbenik daljnjeg rasta i razvoja turizma u Podstrani je nedovoljna dodatni sadržaj s kojim raspolažemo.

U samoj destinaciji nedostatna je i nedovoljno raznovrsna ukupna ponuda, osobito van turističke sezone, te je nedovoljno razvijena ponuda selektivnih oblika turizma.

Unatoč deklarativnom opredjeljenju svih turističkih djelatnika da se trebamo okrenuti kvalitetnom turizmu ostaje činjenica da smo i kao destinacija i kao država obzirom na dodatnu ponudu u destinaciji više okrenuti tržišnom segmentu srednje i niže kupovne moći.

22. studenoga 2017. | Kategorije: Aktivnosti