Crkva Gospe od Zdravlja nalazi se na predjelu Šćadin, nedaleko od morske obale, po prilici na sredini župnog teritorija. Sagrađena je prema projektnom nacrtu arhitektice Eugenije Hamzić iz Rima.

Gradnja crkve započela je za župnikovanja don Zdravka Čulića 1967. g., a završila za župnikovanja don Ante Vrbatovića. Posvetio ju je nadbiskup Ante Jurić 13. listopada 1991. g.

Crkva je osmerokutnoga tlocrta i obložena je kamenom. U njoj je samo jedan oltar, kamena menza okrenuta prema puku, i velika galerija na katu. Ukupna površina crkvenog prostora, župnog stana i dvorane za vjeronauk iznosi 400 m2. Crkveni zvonik sa satom sagrađen je nakon posvete crkve, 1993. g. Visok je 21 m, ima plitku zvonaru u kojoj su tri zvona. Također je obložen kamenom.

Stara podstranska župna crkva bila je u Gornjoj Podstrani, a crkva Gospe od Zdravlja župnom je postala nakon Drugog svjetskog rata kada su novi životni trendovi prouzročili migraciju stanovnika s brdskih prostora Peruna na obalu, a sve razvijeniji turizam privlačio je doseljenike iz okolnih krajeva.

Druga podstranska župna crkva, Gospe u Siti, nalazi se u Strožancu, a posvećena je uznesenju Blažene Djevice Marije na nebo.