SREĆA ZA SVE humanitarna donatorska utrka/šetnja sa psima na Perunu

“Sreća za sve” naziv je donatorske utrke, treće po redu, koja će se ove nedjelje s početkom u 9 sati održati na Perunu

Riječ je o utrci u kojoj sudjeluju vlasnici pasa i njihovi ljubimci, a sve ima humanitarnu notu. Naime, prikupljene donacije idu za “Kninske njuškice – udrugu Berta”. Udruga je to koja skrbi o napuštenim psima.

Iznos predložen za donaciju je 50 kuna, no svatko može donirati u skladu sa svojim mogućnostima. Također se može donijeti hranu za pse, igračke ili dekice.

Organizator događanja je Salon za kućne ljubimce Barby, a pomažu planinarsko društvo Perun Podstrana i HPD Mosor. Tu su naravno i sponzori.

U 9 sati dijele se startni brojevi u Lučici Strožanac, a zatim se kreće prema Perunu. Svi koji žele sudjelovati moraju se najaviti na broj mobitela 0989049832 ili na mail barbara.ubinac@gmail.com (ime, prezime, ime psa).

Planinarska staza je duga 2.20 km i ima oko 45 minuta hoda do cilja (Hrastova šuma na Perunu) gdje će vas dočekati veselo društvo PD Peruna i Mosora te medalje za prva tri mjesta, simbolični pokloni i ručak za sve sudionike. Naravno, ukoliko želite, sa svojim ljubimcem možete samo hodati i uživati u pogledu na planinu, more i grad Split.

“Cilj akcije je skupiti što više sredstava za Kninske njuškice – udrugu Berta. Prijave počinju u 9 sati, u 10 sati je start, ide se šetnicom do Ulice gospe u Siti, zatim na planinarski put gdje će biti vodiči, te do Hrastove šume na Perunu. Tamo će nas dočekati drugi volonteri. Luka Dančulović i Dragan Jovanović će pripremiti ručak za sudionike, dok će Milena Šijan održati edukativnu radionicu o zaštiti prirode.

Nakon toga slijedi dodjela medalja i poklončića, zahvalnica, a poslije idu ture na Sv. Juru, feratom Perunika i sportsko penjanje, ali to je po vlastitom izboru”, kazala nam je Barbara Uđbinac, te poručila:

“Svi su dobrodošli, svi ljudi dobre volje i velikog srca koji mogu pomoći, donacije su 50 kuna, ali koliko se može. Prošle godine je bilo dosta ljudi, morali smo ih podijeliti u dvije grupe. Ove godine očekujemo veći broj sudionika nego lani.”

Izvor:dalmacijadanas.hr

15. listopada 2021. | Kategorije: Novosti