SAJAM VJENČANJA2018 -SPALADIUM ARENA

Poštovani,

Ovim putem Vam se obraćamo sa  ponudom  za suradnju na 5.Međunarodnom sajmu vjenčanja  Wedding day 2018  i  Beauty Expo-sajam kozmetike i estetike   koji će se održati od 26. – 28. siječnja, 2018. u Spaladium Areni Split pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Ova sajamska manifestacija je  platforma razvoja specijaliziranog destinacijskog proizvoda – „Wedding in Central Dalmatia“, tematskih vjenčanja temeljenih na očuvanju tradicije i običaja, ali i turističke valorizacije povijesnih specifičnosti naše Županije, posebice zaobalja. Kako bismo gospodarstvenike upoznali s cijelim projektom na sajmu će se održati edukativno predavanje s radionicom koju priprema i moderira prof. dr. sc. Neven Šerić s Ekonomskog fakulteta u Splitu. Termin održavanja sajma je određen sukladno strategiji ŽTZ da se manifestacijom posebno obogati vansezonski turistički period.

Tendencija sajamske manifestacije je očuvanje tradicije održavanja vjenčanja kao tradicionalnog obreda koji je u životu čovjeka jedan od najvažnijih dana u životu, a time i očuvanja  društvene vrijednosti braka i obitelji što ujedno i izvanredno utječe i na povećanje nataliteta u RH te također na očuvanje  zanata i ostalih poduzetničkih djelatnosti vezanih za ovaj događaj.

U sklopu sajma predstaviti će se više od 180 gospodarstvenika , sudionici sajmu osiguravaju međunarodni karakter, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Većina izlagača su gospodarstvenici I obrtnici sa područja Splitsko – dalmatinske županije, Dubrovačko – neretvanske, Šibensko – kninske, Zagrebačke I Grada Zagreba, Zadarske te sa područja Osječko – Baranjske županije.

Sajamska manifestacija brojnim edukacijskim i prezentacijskim radionicama poprima i važnost kada je riječ o poticanju razmjene znanja između obrtnika i poduzetnika.

Impresivna brojka prijavljenih izlagača iz hotelskog I ugostiteljskog sektora iz godinu u godinu raste. Zbog činjenice da se sajam isprofilirao kao jedini sajam u Županiji na kojem svoje proizvode I usluge imaju priliku prezentirati hotelijeri I ugostitelji domaćem stanovništvu sajam im također osigurava popunjavanje vansezonskog I predsezonskog perioda.

Hotelijeri I ugostitelji svoju gastronomsku ponudu prezentiraju I u našem cooking prezentacijskom dijelu dvorane. Degustacije I cjelokupnu gastronomsku prezentaciju sajma smo odlučili prezentirati i kroz natjecateljski Cooking show.  U sklopu Cooking showa održati će se natjecanja hotelijera i ugostitelja za „Najkreativniji vjenčani meni Dalmacije“ te natjecanje slastičara u izradi vjenčane torte čime se sajam dodatno afirmirao i kao nezaobilazna gastronomska manifestacija.

U cooking dijelu dvorane svoje proizvode I usluge tijekom sajma će predstaviti I svi ostali zainteresirani gospodarstvenici a veliki smo trud uložili I uprogramske sadržaje vezane za zdravu i bio prehranu.

Sajam prijavama putem elektroničke pošte i uporabom društvenih mreža potiče i na razvijanje informacijsko – komunikacijske tehnologije.

Svim zainteresiranim gospodarstvenicima I ostalim gospodarskim dionicima a također I svim edukacijskim ustanovama I institucijama na raspolaganju stoji naša edukacijska dvorana sa kapacitetom većim od 50 sjedećih mjesta. U 3 dana održavanja sajma održi se više 20 edukacijskih predavanja, konferencija I radionica za poduzetnike I posjetitelje.

Unutar prostora dvorane nalazi se I poseban “Kutak” za sve gospodarstvenike pod nazivom “Gospodarska zona” koja je isključivo namjenjena informiranju gospodarstvenika o gospodarskim akcijama, udruženjima, klasterima te različitim gospodarskim potporama I proizvodima za gospodarstvenike na tržištu.

Lijepo Vas molim ukoliko ste zainteresirani da sudjelujete s našom Turističkom zajednicom na sajmu   sa svojim promotivnim materijala npr. Vašeg hotela, restorana ili dodatnih turističkih usluga  molimo Vas da nas kontaktirate do 20.01.,

 

Za sve informacije stojim Vam na raspolaganju,

Zdravka Švenda

Direktor

Turistička zajednica općine Podstrana

  1. + 385 21 333 844
  2. + 385 21 333 775
  3. + 385 91 333 8440

zdravka@visitpodstrana.hr

www.visitpodstrana.hr

16. siječnja 2018. | Kategorije: Novosti