PRIOPĆENJE povodom požara na području Splita i okolice

Poštovani,

Zahvaljujući  nadljudskim naporima koje su uložile stotine vatrogasaca, vojske i gasitelja proteklih dana u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ali i organiziranosti domaćina, niti jednog trenutka nitko od oko 170 tisuća gostiju koliko ih trenutno boravi ovdje, nisu bili u opasnosti. Stoga naše najveće zahvale idu upravo gasiteljima.

Na području koje je bilo zahvaćeno požarom, trenutno je nešto manje od  40 tisuća gostiju i u turističkim uslugama sve funkcionira bez zastoja. Otkaza rezervacija i dolazaka gostiju nema, ali ima jako puno telefonskih i elektronskih upita o stanju na cestama, opskrbi i požaru koje nam stižu iz cijele Europe od gostiju koji tek trebaju stići. 10-ak vila iz gornje Podstrane sa ukupno stotinjak gostiju evakuirano je na vrijeme te ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi, a sve je to zasluga Turističke zajednice općine Podstrana. Još imamo nekoliko pojedinačnih dojava o prebacivanju gostiju, ali sveukupno govoreći  svi gosti su na sigurnom i nisu ugroženi.

Dakle svi gosti koji su bili u područjima u blizini požara na vrijeme su upozoreni i evakuirani, tako da im ni u jednom trenutku nije prijetila nikakva opasnost.

Još jednom se zahvaljujem u ime cijelog turističkog sektora našim herojima-vatrogascima i svim gasiteljima.

 

Joško Stella, direktor

Turističke zajednice

Splitsko-dalmatinske županije

19. srpnja 2017. | Kategorije: Novosti