Povijesni rekord u Zračnoj luci Split

Zračna luka Split je ovog rujna oborila sve rekorde u broju putnika pa je tako zabilježila dvomilijuntog putnika već krajem kolovoza, mjesec dana ranije nego lani. Splitska zračna luka je sa više od stotinu letova dnevno tijekom sezone povezana izravno sa čak 60 zrakoplovnih kompanija, koje glavni grad Dalmacije povezuju sa 105 destinacija svijeta. Splitska zračna luka u proteklih je pet godina svake godine imala porast broja putnika. Njihov je broj porastao od 1,6 milijuna u 2013. do prošlogodišnjeg rekorda od 2,3 milijuna. Prema najavama odlične posezone, do kraja ove godine očekuje se da će u Split sletjeti 2,5 milijuna putnika.
Niskotroškovni prijevoznici (low cost) su u Splitu najznačajnija grupacija koja u Resnik dovede čak polovicu putnika. Prema dosadašnjim najavama zračnih prijevoznika trend rasta prometa i putnika, kao i zrakoplova nastavlja se i u posezoni. Broj putnika udvostručen je u zadnjih deset godina iako je praksa da se u zračnim lukama promet udvostruči tijekom 15 godina, što je još jedan dokaz iznimne uspješnosti ove domaće zračne luke.
Radovi na rekonstrukciji i dogradnji putničkog terminala koji se proširuje za dodatnih 35 tisuća kvadrata za koje je Zračna luka osigurala vlastita sredstva, trebali bi biti gotovi do sezone 2018. godine.
Airport Split

20. listopada 2017. | Kategorije: Novosti