Otkrijte lokacije snimanja “Game of Thrones” serijala u Srednjoj Dalmaciji

U Srednjoj Dalmaciji turist ima nevjerojatnu mogućnost, u tren oka iz realnosti uskočiti u svijet mašte, zakoračiti u filmsku kulisu, na lokacije u kojoj se snimala legendarna HBO serija Game of thrones.

Odavno već cijeli svijet zna da se u Hrvatskoj snimala jedna od najgledanijih i najpopularnijih televizijskih serija u povijesti.  I bez obzira što je snimanje i emitiranje serijala završeno, interes fanova za obilazak lokacija snimanja ne prestaje.Dubrovnik je u ovom mega projektu postao opasni grad King’s Landing, uporište moćne obitelji Lannister. No nisu samo bedemi, kule, vidikovci ovog grada postali mamac za obožavatelje kultnog serijala, tu su i brojne lokacije Splitsko-dalmatinske županije koje s oduševljenjem pohode fanovi serijala.

Dubrovnik je u ovom mega projektu postao opasni grad King’s Landing, uporište moćne obitelji Lannister. No nisu samo bedemi, kule, vidikovci ovog grada postali mamac za obožavatelje kultnog serijala, tu su i brojne lokacije Splitsko-dalmatinske županije koje s oduševljenjem pohode fanovi serijala.

Split i Splitsko Dalmatinska županija su autorima i kreatorima serije bili atraktivni upravo zbog svojih originalnih povijesnih lokacija, te zbog činjenice da je scenografija ovdje izvorna i da ju je tek minimalno trebalo specijalnim efektima prilagođavati priči same serije.

Split, grad pod UNESCO-vom baštinom sa svojom je savršenom povijesnom gradnjom oduševio scenariste GOT-a, koji su u njegovom srcu, u samom središtu otkrili fascinantne lokacije za snimanje serije. A onda su shvatili i kako je okoliš Split isto tako moćan, odlučivši baš u ovom dijelu Hrvatske snimiti neke od važnijih scena globalnog spektakla, i ucrtati te lokacije na mapu GOT-ovih odrednica, koje svaki ozbiljni poklonik serije pod obvezno mora posjetiti.

NE PROPUSTITE NI JEDAN VAŽAN DETALJ
Da ne biste besciljno lutali, pobrinula se Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, koja ulaže značajna marketinška sredstva u promociju ovog projekta te je pripremila i atraktivnu kartu lokacija snimanja Game of Thrones.

Preuzmi mapu lokacije

13. studenoga 2019. | Kategorije: Novosti