U marini hotela Le Meridien Lav – 10. dani hrvatske male brodogradnje

Deseti dani hrvatske male brodogradnje (DHMB) i Sajam turističkih atrakcija (STA) održat će se od 19. do 22. travnja u marini Lav, hotela Le Meridien Lav u Podstrani. Tom će prigodom hrvatski brodograditelji predstaviti više desetaka plovila domaće proizvodnje, namijenjenih odmoru i razonodi, a većina njih moći će se testirati na moru. Važno je napomenuti kako je ulaz na te manifestacije besplatan za posjetitelje.

U sklopu 10. dana hrvatske male brodogradnje održat će se i niz razgovora kako bi se dobio uvid u stanje u toj gospodarskoj grani. Kako kažu organizatori manifestacija Branimir Matijaca, Damir Skelin i Tomi Božiković, na ovogodišnjem DHMB-u potaknut će se trend oporavka male brodogradnje. Naime, sudjelovat će brodograditelji iz Istre i Kvarnera, zatim s područja Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, ali i Zagreba i Zagrebačke županije. Osim samih plovila, posjetitelji će moći vidjeti i široku ponudu brodskih i vanbrodskih motora, nautičke i plovne opreme, ribolovne opreme te brodskih prikolica.

Nove turističke atrakcije

Osim DHMB-a u marini Lav održat će se i izložbeno-prodajni Sajam turističkih atrakcija 2018., a u sklopu te manifestacije predstavit će se najnoviji proizvodi iz segmenta sportske, turističke, adrenalinske, plažne, komunalne i ostale opreme, namijenjen koncesionirama plaža, vlasnicima apartmana, turističkim agencijama, hotelima i ostalim turističkim subjektima.

Kako bi se unaprijedio sve važniji sportski i adrenalinski turizam, posjetitelji, ali i oni koji se time bave moći će se upoznati s novom ponudom eco-elektro vozila, zatim adrenalinskih parkova na vodi i na suhim površinama, novoj ponudi za kayaking, trekking, SUP padlling, biciklizam, kite-surfing kao i proizvodima za ostale aktivnosti na moru i u prirodi. Da ne bi sve ostalo samo na razgledavanju, organizatori su se pobrinuli i za brojna zabavna događanja kao natjecanja za posjetitelje.

CRO SOUP Tour i Kayak family cup

Neka od tih događanja su CRO SUP Tour – sup challenge što je zapravo natjecanje u veslanju na dasci, zatim „Tradicionalno“ prvo ametersko prvenstvo Hrvatske u nogometnom pikadu u organizaciji Ožujske pivovare i Radio Dalmacije, sea bike Schiller ili promotivno natjecanje specijalnih vodenih bicikla na moru te Kayak family cup u organizaciji Splitske banke, a na tom događanju mogu sudjelovati obitelji.

Dođite na 10. dane hrvatske male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija i upoznajte se s novitetima te uživajte u novoj ponudi za ovu turističku godinu. Marina Le Meridien Lav vas očekuje!

17. travnja 2018. | Kategorije: Novosti