ISTO 2016 Svjetski kongres socijalnog turizma

Poštovani,

u Zagrebu će se od 18. do 21. listopada 2016. godine održati ISTO 2016 Svjetski kongres socijalnog turizma pod nazivom “Driving Tourism through Inclusion“.

Svjetski kongres socijalnog turizma bit će prilika za dodatnim promicanjem ideja socijalnog turizma, razmjenu iskustava i primjere dobre prakse iz zemlje i inozemstva. Socijalni, solidarni i odgovorni turizam zauzima posebno mjesto unutar globalnog turizma gdje osobe s invaliditetom, između ostalih, zauzimaju posebno mjesto.

Glavna tema i ideja Kongresa je pitanje uključenosti u turizam (Tourism through inclusion) o kojoj će se raspravljati kroz tri tematske cjeline:.

· Dostupan turizam za sve

· Socijalna politika, pokretač rasta domaćeg turizma

· Značaj turizma za razvoj i održivost

Kongres se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, uz potporu Ministarstva turizma, Ministarstva socijalne politike i mladih, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza i mnogih drugih organizacija koje promoviraju socijalni turizam.

Budući da se za sudjelovanje na Kongresu plaća kotizacija, a teme Kongresa su vrlo interesantne za osobe s invaliditetom, Ministarstvo turizma zaprimilo je zahtjeve/zamolbe od udruga osoba s invaliditetom  u vezi  snošenja troškova  kotizacije za sudjelovanje na Kongresu.

Kotizacija za Kongres u sniženom iznosu za organizacije osoba s invaliditetom  je  100 eura  po osobi što niti jedna udruga te vrste ne može pokriti. Kako je predmetni Kongres zaista jedno od značajnijih događanja koji će okupiti brojne  stručnjake na svjetskoj razini, izuzetno nam je stalo da Kongresu prisustvuje i domaća publika. Trenutno gotovo da i nema registriranih sudionika iz RH sto je  već vrlo alarmantno ako želimo da Kongres uspije i bude na ponos Hrvatske. Udruge osoba s invaliditetom su zaista uvijek mjesto gdje se možemo obratiti za  pomoć, savjet ili podršku kada se radi o kreiranju pristupačne turističke ponude.

Sve novosti, događanja i dodatne informacije u svezi održavanja Kongresa, obrazac za prijavu i rezervaciju smještaja u hotelu, možete pronaći na internetskim stranicama: http://web.penta-pco.com/isto2016/welcome.

5. listopada 2016. | Kategorije: Novosti