U nedjelju 19.08.2018  imamo priliku uživati u koncertu na orguljama don Ivana Urlića. Koncert će se održati u 20:45h u Strožancu u crkvi Gospe u Siti. Mo. don Ivan Urlić svećenik je Splitsko-makarske nadbiskupije. Glazbeno obrazovanje započeo je u sjemeništu kod prof. s. Mirje Tabak i nastavio kroz bogosloviju kod mo. s. Mirte Škopljanac Mačine. Kao glazbenik djelovao je u Sjemeništu i Bogosloviji vodeći klapu sjemeništaraca i bogoslova. Korepetitor je Akademskog zbora Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu te zborovođa u Jesenicama i Strožancu. Dirigent je mješovitog  zbora  „Hosana”  župe sv. Petra apostola u Zagrebu od 2010. – 2015. Održao je samostalne koncerte u Domovini (Zagreb, Split, Zadar…) i u inozemstvu Mekinje (Slovenija) i Lavamünd (Austrija). Sa zborom Župe Gospe Fatimske iz Splita snimio je nosač zvuka Idi, javi mojoj braći. Od listopada 2016. djeluje kao glazbeni pedagog u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu.

Godine 2010. upisao je Institut za crkvenu glazbu »Albe Vidaković« Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Orgulje studira u klasi profesorice Elizabete Zalović i studij crkvene glazbe završava izvrsnim uspjehom 2014. godine te prima dekanovu nagradu za najboljeg studenta. U lipnju 2015. godine diplomskim koncertom na orguljama završio je studij na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi profesora Marija Penzara i time stekao naslov magistar muzike. Godine 2015. upisao je postdiplomski specijalistički studij iz orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Imenovan je 2017. godine vicerektorom Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, katedralnim orguljašem splitske prvostolnice i korepetitorom mješovitog prvostolnog zbora sv. Dujma, te profesor crkvene glazbe na Katoličkom bogoslovnom fakultetu sveučilišta u Splitu. Član je nadzornog odbora Hrvatskog društva crkvenih glazbenika i Povjerenstva za orgulje pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Program:
J.  S. Bach: Toccata i Fuga u d- molu (BWV 565)
J.  S. Bach: Wachet auf, ruft uns die Stimme (BWV 645)
G. F. Handel: Passacaglia
B. V. Vidal: Sancta Virgo/ Velikoj Gospi (4 improvizacije)
J. Pachelbel: Kanon u D – duru
C. Saint – Saëns: Fantazija u Es- duru
C. M. Widor: Toccata iz simfonije br. 5 op. 42

NEDJELJA, 19. KOLOVOZA u 20:45h

Strožanac,  crkva Gospe u Siti

KONCERT NA ORGULJAMA, DON IVAN URLIĆ

11. lipnja 2018. | Kategorije: